Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Bardzo lekka i pożywna.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1133
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2884
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 976
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1740
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14730
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1133
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2884
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 976
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1740
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14730
Składniki
Pory umyłem i usunąłem nadpsute liście. Pokroiłem w talarki. Wrzuciłem do bulionu razem z zacierkami babuni ,gotowałem 10 min. Marchew obrałem ,opłukałem i skrobaczką do jarzyn pokroiłem na wstążki. Dodałem do bulionu i gotowałem dalej (5 min.) .Wlałem sos rybny ,wrzuciłem kawałek papryczki chilli ,wsypałem sól i pieprz .Filety rybne opłukałem ,pokroiłem na kawałki (3 cm) ,zmniejszyłem płomień ,gotowałem 10 min. Pod koniec gotowania wlałem sok z cytryny ,doprawiłem do smaku białym pieprzem.