Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowa, pyszna zupa krem z dyni z dodatkiem ziemniaków. Podana z kwaśną śmietaną i chrupiącącymi grzankami.
garnek,blemnder, piekarnik
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 330
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6729
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241752
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2456
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 431
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 330
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6729
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241752
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2456
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 431
Składniki
Zaczynamy od przygotowania grzanek. Chleb kroimy w małe kwadraciki rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy na złoty kolor.
W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ząbek czosnku trochę startego korzenia imbiru i kurkumę.
Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i dynię. Całość podsmażamy przez chwilę.Wlewamy bulion warzywny, przykrywamy i gotujemy przez 15 minut.
Po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem, chili, gałką muszkatołową oraz słodką papryką. Teraz całość blendujemy na gładki krem. Podajemy z łyżką kwaśnej śmietany oraz grzankami. Gotowe… Smacznego