Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowa, pyszna zupa krem z dyni z dodatkiem ziemniaków. Podana z kwaśną śmietaną i chrupiącącymi grzankami.
garnek,blemnder, piekarnik
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 886
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5981
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9804
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 886
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5981
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9804
Składniki
Zaczynamy od przygotowania grzanek. Chleb kroimy w małe kwadraciki rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy na złoty kolor.
W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ząbek czosnku trochę startego korzenia imbiru i kurkumę.
Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i dynię. Całość podsmażamy przez chwilę.Wlewamy bulion warzywny, przykrywamy i gotujemy przez 15 minut.
Po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem, chili, gałką muszkatołową oraz słodką papryką. Teraz całość blendujemy na gładki krem. Podajemy z łyżką kwaśnej śmietany oraz grzankami. Gotowe… Smacznego