Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowa, pyszna zupa krem z dyni z dodatkiem ziemniaków. Podana z kwaśną śmietaną i chrupiącącymi grzankami.
garnek,blemnder, piekarnik
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 688
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 163
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1345
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 688
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 163
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1345
Składniki
Zaczynamy od przygotowania grzanek. Chleb kroimy w małe kwadraciki rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy na złoty kolor.
W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ząbek czosnku trochę startego korzenia imbiru i kurkumę.
Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i dynię. Całość podsmażamy przez chwilę.Wlewamy bulion warzywny, przykrywamy i gotujemy przez 15 minut.
Po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem, chili, gałką muszkatołową oraz słodką papryką. Teraz całość blendujemy na gładki krem. Podajemy z łyżką kwaśnej śmietany oraz grzankami. Gotowe… Smacznego