Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon dyniowy, polecam zupę na mleku. Grzanki dyniowe idealnie pasują do niej.
Rozgrzałem na patelni masło, wrzuciłem połowę pokrojonej w kostkę dyni, zrumieniłem ze wszystkich stron. Oprószyłem je solą, pieprzem i cynamonem. Aby uzyskać chrupkość grzanek dyniowych, wstawiłem je jeszcze do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 15 minut, od czasu do czasu odwracając.
W garnku zalałem wodą drugą część pokrojonego miąższu dyni, posoliłem, gotowałem do miękkości dyni. Odcedziłem, przełożyłem do blendera, dodałem miąższ wanilii, zblendowałem dodając niewielką ilość podgrzanego mleka.
W garnku podgrzałem mleko, dodałem zblendowaną dynię, doprawiłem solą i cukrem.
Mleko dyniowe rozlałem na talerze, posypałem wcześniej przygotowanymi grzankami dyniowymi.
Czasem mam lenia, czasem nie mam czasu, a czasem ktoś nagle się "zwali na gło...
Odsłon: 34
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 134
Papryczki cherry są smaczne, zdrowe, są idealne jako dodatek do dań. Polecam.
Odsłon: 60
Przekąski na imprezę to nieodłączna część każdej zabawy. W trakcie imprez naj...
Odsłon: 79
Zapiekanka to ten rodzaj dań, które lubi właściwie każdy. Co więcej potrawy p...
Odsłon: 72
Czasem mam lenia, czasem nie mam czasu, a czasem ktoś nagle się "zwali na gło...
Odsłon: 34
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 134
Papryczki cherry są smaczne, zdrowe, są idealne jako dodatek do dań. Polecam.
Odsłon: 60
Przekąski na imprezę to nieodłączna część każdej zabawy. W trakcie imprez naj...
Odsłon: 79
Zapiekanka to ten rodzaj dań, które lubi właściwie każdy. Co więcej potrawy p...
Odsłon: 72
Składniki
Rozgrzałem na patelni masło, wrzuciłem połowę pokrojonej w kostkę dyni, zrumieniłem ze wszystkich stron. Oprószyłem je solą, pieprzem i cynamonem. Aby uzyskać chrupkość grzanek dyniowych, wstawiłem je jeszcze do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 15 minut, od czasu do czasu odwracając. W garnku zalałem wodą drugą część pokrojonego miąższu dyni, posoliłem, gotowałem do miękkości dyni. Odcedziłem, przełożyłem do blendera, dodałem miąższ wanilii, zblendowałem dodając niewielką ilość podgrzanego mleka.
W garnku podgrzałem mleko, dodałem zblendowaną dynię, doprawiłem solą i cukrem. Mleko dyniowe rozlałem na talerze, posypałem wcześniej przygotowanymi grzankami dyniowymi.
Przepisy Zupy
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupy
Chłodnik z rzodkiewki
Zupy
Kremowy chłodnik z bazylii i awokado
Zupy
Chłodnik litewski
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupa szczawiowa według tradycyjnego przepisu. Taką właśnie przed latami gotow...
Odsłon: 176
Chłodnik z rzodkiewki
Idealny na upalne dni :)
Odsłon: 116