Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon dyniowy, polecam zupę na mleku. Grzanki dyniowe idealnie pasują do niej.
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 215
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 133
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27793
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 119
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 215
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 133
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27793
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 119
Składniki
Rozgrzałem na patelni masło, wrzuciłem połowę pokrojonej w kostkę dyni, zrumieniłem ze wszystkich stron. Oprószyłem je solą, pieprzem i cynamonem. Aby uzyskać chrupkość grzanek dyniowych, wstawiłem je jeszcze do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 15 minut, od czasu do czasu odwracając. W garnku zalałem wodą drugą część pokrojonego miąższu dyni, posoliłem, gotowałem do miękkości dyni. Odcedziłem, przełożyłem do blendera, dodałem miąższ wanilii, zblendowałem dodając niewielką ilość podgrzanego mleka.
W garnku podgrzałem mleko, dodałem zblendowaną dynię, doprawiłem solą i cukrem. Mleko dyniowe rozlałem na talerze, posypałem wcześniej przygotowanymi grzankami dyniowymi.