Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zupa z dyni piżmowej to ciekawa propozycja na chłodne, jesienne dni. Przygotowuje się ją niemal błyskawicznie – po 30 minutach możesz cieszyć się rozgrzewającym i sycącym posiłkiem. Możesz serwować ją na obiad lub kolację, a także jako pierwsze danie na wszystkich wydarzeniach rodzinnych – każdy gość będzie pozytywnie zaskoczony. W smaku zupa jest kremowa i lekko słodka, ale dodatek kwaśnej śmietany i chili podkręca jej smak, czyniąc go niezapomnianym.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8445
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6840
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4671
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327248
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8445
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6840
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4671
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327248
Składniki
Wszystkie warzywa i jabłko drobno posiekaj. W dużym garnku rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę i podsmaż ją chwilę do zeszklenia. Dołóż marchewkę, seler i czosnek. Smaż wszystko razem przez 3-5 minut do miękkości.
Dolej bulion warzywny i dodaj dynię piżmową oraz jabłko. Dopraw do smaku wszystkimi przyprawami.
Gotuj zupę pod przykryciem przez ok. 20-30 minut, aż warzywa zaczną się rozpadać, a dynia będzie miękka.
Zmiksuj danie na krem za pomocą blendera zanurzeniowego lub po chwili ostygnięcia przelej ją do zwykłego blendera. Konsystencja zupy powinna być gładka.
Zupę z dyni piżmowej przelej do misek. Udekoruj łyżką kwaśnej śmietany, nasionami dyni i szczyptą chili. Podawaj na ciepło. Zupę możesz przechowywać w lodówce do 5 dni.