Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna zupa z dyni z chrupiącymi grzankami .
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Dynie obierz, usuń pestki i pokrój w kostkę. Warzywa i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, natki warzyw posiekaj. Cebule i pora pokrój w paski.
W garnku rozgrzej masło klarowane, dodaj cebule i pora chwile podsmaż, dodaj dynie, warzywa, ziemniaki i chwile podsmaż, zalej wodą i gotuj do miękkości warzyw.
Miękkie warzywa zblenduj blenderem dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawami, wymieszaj i zagotuj.
Zupę podaj z chrupiącymi grzankami.