Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupe z dyni mozna przygotowywac na wiele sposobów, lubie np. bardzo aromatyczna zupe z pieczonych skladników (dynia, cebula, czosnek, jablka i odrobina oliwy) zblendowana z bulionem i przyprawami, ale moim faworytem jest zupa gotowana z jablkami i z lekka orientalna nutka. Aby uzyskac jeszcze bardziej finezyjny smak, dodaje czasami równiez gruszke i kilka sliwek.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 827
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 663
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5645
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 581
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4810
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1024
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 827
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 663
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5645
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 581
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4810
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1024
Składniki
Aby zaoszczedzic sobie problemów z krojeniem, pieke najpierw umyta dynie hokkaido w calosci w piekarniku w temp. 150° C ok 30 min. Po wyjeciu mozna ja przekroic bez problemu, usunac nasiona i pokroic w kostke. W czasie gdy pieke dynie, drobno posiekac cebule, obrac jablka i pokroic je w kostke. Rozpuscic maslo w rondlu, smazyc na nim cebule przez 2 minuty na średnim ogniu. Dodac dynie i cukier i smazyc przez kolejne 2 minuty, następnie dodac jablka, doprawic przyprawami wedlug uznania, dodac ocet, bulion i ewentualnie troche wody, jesli konsystencja bedzie za gesta. Gotowac na malym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut. Zmiksowac lub zblendowac zupe, doprawic ewentualnie jeszcze raz wybranymi przyprawami. Podawac na podgrzanych talerzach, skropić olejem z pestek dyni i posypac prazonymi pestkami z dyni.