Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z dyni z ravioli

Zupa z dyni z ravioli

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Zupa z dyni z ravioli"

Składniki

  • kg dyni
  • duże jabłko
  • duża cebula
  • 2 łyżeczki curry
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • 5 szklanek bulionu warzywnego (z kostki)
  • 3 łyżki masła
  • 3 gałązki szałwii
  • sól
  • pieprz
  • torebka mrożonych pierożków ravioli
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dynię przekrój na krzyż. Usuń środek z pestkami. Odkrój skórę, a miąższ potnij na duże kawałki.

  2. Jabłko i cebulę obierz. Jabłko pokrój na cząstki, wytnij środek z pestkami, miąższ potnij w kostkę. Cebulę grubo posiekaj.

  3. Na patelni stop masło i zeszklij cebulę. Dodaj pokrojone jabłko i dynię. Wsyp curry oraz paprykę. Duś pod przykryciem 3 minuty. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dolej bulion i gotuj do miękkości.

  4. Pierożki ravioli ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Gałązki szałwii opłucz, oderwij listki. Zupę zmiksuj na gładko. Rozlej do kokilek. Do każdej włóż porcję pierożków. Posyp listkami szałwii.

  5. Czas przygotowania: 30 minut 250 kcal/1 porcja

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń