Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Garnek pożywnej zupy w 30 minut
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 366
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 366
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Składniki
Fasolę i kukurydzę odcedzamy z zalewy i wrzucamy do garnka z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Wlewamy wodę i zagotowujemy.
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Podsmażamy warzywa wraz z mięsem mielonym na odrobinie oliwy. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem suszonym.
Podsmażoną zawartość patelni i butelkę passaty pomidorowej dodajemy do garnka z gotująca się fasolą. Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i cukrem/erytrytolem. Całość gotujemy 15 minut na średnim ogniu. Smacznego