Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Garnek pożywnej zupy w 30 minut
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93766
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2695
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3518
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1615
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2293
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93766
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2695
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3518
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1615
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2293
Składniki
Fasolę i kukurydzę odcedzamy z zalewy i wrzucamy do garnka z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Wlewamy wodę i zagotowujemy.
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Podsmażamy warzywa wraz z mięsem mielonym na odrobinie oliwy. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem suszonym.
Podsmażoną zawartość patelni i butelkę passaty pomidorowej dodajemy do garnka z gotująca się fasolą. Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i cukrem/erytrytolem. Całość gotujemy 15 minut na średnim ogniu. Smacznego