Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z fasolką i ciecierzycą"
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 130
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 77
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 130
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 77
Składniki
Obierz cebulę, imbir i czosnek. Cebulę i imbir pokrój na drobno, a czosnek przeciśnij przez praskę. W garnku rozgrzej olej i zeszklij cebulę. Dodaj imbir, czosnek i również podsmaż. Wsyp curry. Wszystko to zalej wywarem i zagotuj.
Marchew umyj, drobno pokrój i wsyp do zupy. Gotuj powoli przez 15 minut. Ciecierzycę odcedź na sitku i wrzuć do garnka razem z fasolką.
Gotuj jeszcze przez około 15 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem i odstaw. Podawaj z grzankami.Źródło: Na żywo