Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczna warzywna zupa ,takie przypomnienie lata w te pochmurne dni.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1120
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1129
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13145
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1120
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1129
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13145
Składniki
Marchew ,pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Zalewamy zimną wodą ,dodajemy fasolkę ,solimy ,doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 20 min na małym ogniu. Czosnek obieramy i w całości podsmażamy na rozgrzanej oliwie ,zrumieniamy i kroimy w plasterki. Razem z pomidorami i ryżem dodajemy do zupy i gotujemy kolejne 20 min. Przecier pomidorowy dokładnie łączymy z jogurtem i odrobiną gorącego wywaru z zupy ,dodajemy do całości razem z posiekaną natką ,mieszamy. Zupę doprawiamy do smaku solą ,pieprzem ,słodką papryką i szczyptą tymianku.