Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak wszystkie moje zupki, gotowana bez mięsa, a pomysł wziął się stąd, że w zupie absolutnie MUSI być coś do pogryzienia, więc krem ze szparagów odpadł :)
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2926
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1080
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1149
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 298
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2870
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2926
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1080
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1149
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 298
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2870
Składniki
Włoszczyznę myję, obieram, trę na tarce o grubych oczkach i zaczynam gotowanie wrzucając ja do zimnej wody. Cały proces gotowanie zajmuje ok 30 minut. Warzywa gotuję na małym ogniu pod przykryciem, by smak dobrze się rozprowadził po całej zupie.
Z obranych, umytych ziemniaków wydrążam małe kulki i wrzucam do zupy razem z odciętymi główkami szparagów 10 minut przed końcem gotowania. Tej zupy nie solę i nie dodaję żadnych przypraw, żeby nie zagłuszyć delikatnego aromatu szparagów.