Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa w tajskim stylu z pastą Tom Kha, owocami morza i filetem z grenadiera. Orientalna, lekko pikantna, z dużą warzyw i aromatycznej kolendry.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10613
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6128
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12993
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10613
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6128
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12993
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4750
Składniki
Bulion z mlekiem kokosowym i pastą podgrzewamy, aż do zagotowania. Kroimy marchew, pora, pieczarki i paprykę - dodajemy do zupy i gotujemy 10 minut. Teraz dodajemy pokrojoną kapustę pak choi i posiekaną kolendrę (zostawiamy tylko trochę do dekoracji). Gotujemy jeszcze chwilę, a w tym czasie płuczemy owoce morza i kroimy filet rybny na nieduże kawałki. Dodajemy rybę i owoce morza. Gotujemy jeszcze 10 minut - tyle wystarczy, aby ryba i owoce morza były ugotowane, ale pozostały jędrne. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Użyłam makaronu sojowego, ale sprawdzi się także ryżowy. Przed podaniem zupę dekorujemy świeżą kolendrą.