Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa w tajskim stylu z pastą Tom Kha, owocami morza i filetem z grenadiera. Orientalna, lekko pikantna, z dużą warzyw i aromatycznej kolendry.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 59
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 587
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2017
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 59
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 587
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2017
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Składniki
Bulion z mlekiem kokosowym i pastą podgrzewamy, aż do zagotowania. Kroimy marchew, pora, pieczarki i paprykę - dodajemy do zupy i gotujemy 10 minut. Teraz dodajemy pokrojoną kapustę pak choi i posiekaną kolendrę (zostawiamy tylko trochę do dekoracji). Gotujemy jeszcze chwilę, a w tym czasie płuczemy owoce morza i kroimy filet rybny na nieduże kawałki. Dodajemy rybę i owoce morza. Gotujemy jeszcze 10 minut - tyle wystarczy, aby ryba i owoce morza były ugotowane, ale pozostały jędrne. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Użyłam makaronu sojowego, ale sprawdzi się także ryżowy. Przed podaniem zupę dekorujemy świeżą kolendrą.