Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z indykiem, fasolą i ryżem

Zupa z indykiem, fasolą i ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 332 Ocena: 3866

Dodano:

Odsłon: 5573

Gęsta i pożywna zupa pomidorowa z mięsem mielony, ryżem, fasolą i kukurydzą. Posypana parmezanem i bazylią. Mariaż Meksyku z Włochami na jednym talerzu.

Składniki

  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 kg mięsa mielonego z indyka
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 100 g ryżu białego
  • 1,5 litra wywaru lub rosołu
  • 1/2 litra passaty pomidorowej
  • 1 puszka fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • Pieprz, sól
  • garść bazylii,
  • 50 g startego parmezanu do posypania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa z indykiem, fasolą i ryżem

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kawałki, czosnek posiekać, w dużym garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, podsmażyć 2-3 minuty, dodać czosnek i mięso, oba rodzaje papryki, smażyć mieszając ok 5-7 minut, aż mięso wytrąci wodę, i podsmaży się z każdej strony.

  2. Do garnka dodać ryż, zmieszać, posolić całość i zalać rosołkiem. Gotować 15 minut. Dodać passatę, odsączoną fasole i kukurydzę, gotować kolejne 10 minut.

  3. Doprawić solą i pieprzem, podawać zupę posypaną bazylią i parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń