Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta i pożywna zupa pomidorowa z mięsem mielony, ryżem, fasolą i kukurydzą. Posypana parmezanem i bazylią. Mariaż Meksyku z Włochami na jednym talerzu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2474
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3407
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1481
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2193
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2474
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3407
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1481
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2193
Składniki
Cebulę pokroić w kawałki, czosnek posiekać, w dużym garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, podsmażyć 2-3 minuty, dodać czosnek i mięso, oba rodzaje papryki, smażyć mieszając ok 5-7 minut, aż mięso wytrąci wodę, i podsmaży się z każdej strony.
Do garnka dodać ryż, zmieszać, posolić całość i zalać rosołkiem. Gotować 15 minut. Dodać passatę, odsączoną fasole i kukurydzę, gotować kolejne 10 minut.
Doprawić solą i pieprzem, podawać zupę posypaną bazylią i parmezanem.