Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z jarmużu to świetny wybór, gdy szukasz pożywnego i rozgrzewającego posiłku. Przepis ucieszy zwolenników kuchni wegańskiej i bezglutenowej. Zupę przygotujesz błyskawicznie, dlatego będzie wspaniałym rozwiązaniem jako kolacja po męczącym dniu. Do wykonania zupy możesz użyć surowej soczewicy. Należy ją wcześniej namoczyć i ugotować, jednak wykorzystanie soczewicy z puszki znacznie skraca czas przygotowania potrawy.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 209
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 918
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 502
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666470
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 209
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 918
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 502
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666470
Składniki
W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej olej. Wrzuć do garnka obraną i drobno posiekaną cebulkę, liście laurowe oraz ziele angielskie i chwilę podsmaż. Następnie dodaj obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę oraz posiekany seler. Podsmażaj około 2 minuty, aż warzywa zaczną pachnieć. Zalej zupę bulionem, ustaw gaz na średni i gotuj zupę około 20-30 minut, aż marchewka stanie się miękka. Po tym czasie dodaj soczewicę i opłukany, posiekany jarmuż. Dopraw czosnkiem i ziołami, po czym gotuj około 5-10 minut.
Gdy zupa jest gotowa, od razu przelej ją do talerzy i podawaj. Zupa smakuje wybornie nawet na drugi i trzeci dzień, a wersji dla mięsożerców proponujemy dorzucić kawałki gotowanego lub pieczonego kurczaka.