Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z jarmużu to świetny wybór, gdy szukasz pożywnego i rozgrzewającego posiłku. Przepis ucieszy zwolenników kuchni wegańskiej i bezglutenowej. Zupę przygotujesz błyskawicznie, dlatego będzie wspaniałym rozwiązaniem jako kolacja po męczącym dniu. Do wykonania zupy możesz użyć surowej soczewicy. Należy ją wcześniej namoczyć i ugotować, jednak wykorzystanie soczewicy z puszki znacznie skraca czas przygotowania potrawy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11902
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16264
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5195
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11902
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16264
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5195
Składniki
W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej olej. Wrzuć do garnka obraną i drobno posiekaną cebulkę, liście laurowe oraz ziele angielskie i chwilę podsmaż. Następnie dodaj obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę oraz posiekany seler. Podsmażaj około 2 minuty, aż warzywa zaczną pachnieć. Zalej zupę bulionem, ustaw gaz na średni i gotuj zupę około 20-30 minut, aż marchewka stanie się miękka. Po tym czasie dodaj soczewicę i opłukany, posiekany jarmuż. Dopraw czosnkiem i ziołami, po czym gotuj około 5-10 minut.
Gdy zupa jest gotowa, od razu przelej ją do talerzy i podawaj. Zupa smakuje wybornie nawet na drugi i trzeci dzień, a wersji dla mięsożerców proponujemy dorzucić kawałki gotowanego lub pieczonego kurczaka.