Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upalne dni lata najlepsza jest zupa z kalafiora z kabanosami, która zastąpi również drugie danie.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 580
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 150
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 180
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 580
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 150
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 180
Składniki
1. Cebulę obierasz, smażysz w garnku na rozgrzany maśle. Następnie wlewasz wodę, dodajesz kalafior pokrojony na 2 cm kawałki obrane pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujesz około 20 minut. 2. Po tym czasie wrzucasz kostkę warzywną, wsypujesz sól, pieprz, gałkę muszkatołową, wlewasz śmietanę, dodajesz pokrojone na małe kawałki kabanosy i gotujesz do chwili zagotowania.
3. Zupa gotowa. 4. Smacznego.