Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
inaczej wygląda, inaczej smakuje - delikatne urozmaicenie codzienności, w wersji postnej bez oliwy
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1787
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14363
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19478
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1787
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14363
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19478
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13148
Składniki
Myję, obieram warzywa. Twarde warzywa trę na tarce o grubych oczkach. Pora tnę na pół wzdłuż a potem na cienkie półplasterki. Cebulę obieram i kroję w piórka albo półplasterki (zalezy jaki kawałek został w lodówce :) Czosnek siekam.
Na dnie garnka podgrzewam oliwę i wrzucam cebulkę i czosnek. Lekko podsmażam na małym ogniu. Dodaję pora i podsmażam dalej. Dzięki temu zabiegowi zupa jest zawiesista, gęsta i mogę oszukiwać mięsożerców, że na nie wiadomo jakim mięsnym wywarze gotowana :) Potem dorzucam resztę warzyw i uzupełniam garnek wodą. Gotuję 15 minut.
Dodaję przyprawy, mieszam i gotuję jeszcze 5-10 minut. Nalewam do miseczek i podaję. Z kurkumą i masłem ma najbardziej wyrazisty smak, jednak na masło pozwalam sobie baaardzo rzadko:) FIT zupka w jesienny (albo zimowy) wieczór smakuje podwójnie dobrze :) A romanesco o wiele łagodniej traktuje układ pokarmowy niż zwykły biały kalafior :)