Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4819
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9198
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4819
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9198
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Składniki
Gotowałam mięso drobiowe na galaretę, odjęłam potrzebną ilość bulionu na zupę. Ziemniaki pokroiłam w grubszą kostkę, warzywa w kosteczkę. Dałam do gotującego się wywaru. Zupa będzie się gotowała od zagotowania 20 minut. Obrałam kalarepę i posiekałam ją na zapałkę na mandolinie. Dodałam po pięciu minutach. Gdy warzywa były miękkie zupę doprawiłam solą i pieprzem o zabieliłam mlekiem kokosowym i posypałam koperkiem. Jeśli zupa ma być bardziej syta to można dodać dwie łyżki kaszy wiejskiej od razu z ziemniakami.
Smacznego :)