Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 105
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2750
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2471
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 105
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2750
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2471
Składniki
Gotowałam mięso drobiowe na galaretę, odjęłam potrzebną ilość bulionu na zupę. Ziemniaki pokroiłam w grubszą kostkę, warzywa w kosteczkę. Dałam do gotującego się wywaru. Zupa będzie się gotowała od zagotowania 20 minut. Obrałam kalarepę i posiekałam ją na zapałkę na mandolinie. Dodałam po pięciu minutach. Gdy warzywa były miękkie zupę doprawiłam solą i pieprzem o zabieliłam mlekiem kokosowym i posypałam koperkiem. Jeśli zupa ma być bardziej syta to można dodać dwie łyżki kaszy wiejskiej od razu z ziemniakami.
Smacznego :)