Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z kapusty pekińskiej

Zupa z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2159 Ocena: 48013

Dodano:

Odsłon: 1763

Bardzo lekka, mega smaczna...po prostu boska <3

Składniki

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 4 ziemniaki
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • 1 l bulionu cielęcego
  • 100 ml przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewki kroimy na plasterki, pietruszkę, seler i ziemniaki w kostkę. Warzywa smażymy kilka minut na rozgrzanym, roztopionym maśle. Zalewamy bulionem, gotujemy na al dente, dodajemy przecier pomidorowy, zagotowujemy. Kapustę siekamy, dodajemy do zupy razem z mielonym kminkiem. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń