Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś troszkę was zanudzę bo to już drugi przepis ale postanowiłam podzielić się z wami przepisem na zupę rosołową z kapusty pekińskiej
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7870
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1081
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13633
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7870
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1081
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13633
Składniki
Do garnka wlać półtorej litra wody dodać opłukane i podzielone na części ćwiartki kurczaka oraz marchew pokrojoną w dowolny sposób, zagotować i zmniejszyć ogień gotować do miękkości mięsa na ćwiartkach w trakcie gotowania na wolnym ogniu dodać suszoną włoszczyznę, liść laurowy, ziela angielskie i nadal gotować. Jak mięso jest już prawie miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości
Gdy ziemniaki w zupie są już wystarczająco miękkie dodać poszatkowaną kapustę pekińską ( najlepiej średniej kapusty połowę z całości góry zielone części bez białych ), zamieszać lekko zagotować i dodać liście pora, selera, magii oraz natki pietruszki pogotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty, można jeszcze według swego smaku doprawić do smaku
Ugotowaną pyszną zupkę podałam z kawałkami mięsa z ćwiartek, jeżeli ktoś woli zupę zabielana wystarczy dodać śmietanę trzydziestoprocentową według swego uznania. Nam zachciało się czystej rosołowej z dodatkiem tej właśnie kapusty i powiem że wyszła bardzo smaczna