Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś troszkę was zanudzę bo to już drugi przepis ale postanowiłam podzielić się z wami przepisem na zupę rosołową z kapusty pekińskiej
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15543
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 345
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2829
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15543
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 345
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2829
Składniki
Do garnka wlać półtorej litra wody dodać opłukane i podzielone na części ćwiartki kurczaka oraz marchew pokrojoną w dowolny sposób, zagotować i zmniejszyć ogień gotować do miękkości mięsa na ćwiartkach w trakcie gotowania na wolnym ogniu dodać suszoną włoszczyznę, liść laurowy, ziela angielskie i nadal gotować. Jak mięso jest już prawie miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości
Gdy ziemniaki w zupie są już wystarczająco miękkie dodać poszatkowaną kapustę pekińską ( najlepiej średniej kapusty połowę z całości góry zielone części bez białych ), zamieszać lekko zagotować i dodać liście pora, selera, magii oraz natki pietruszki pogotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty, można jeszcze według swego smaku doprawić do smaku
Ugotowaną pyszną zupkę podałam z kawałkami mięsa z ćwiartek, jeżeli ktoś woli zupę zabielana wystarczy dodać śmietanę trzydziestoprocentową według swego uznania. Nam zachciało się czystej rosołowej z dodatkiem tej właśnie kapusty i powiem że wyszła bardzo smaczna