Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś troszkę was zanudzę bo to już drugi przepis ale postanowiłam podzielić się z wami przepisem na zupę rosołową z kapusty pekińskiej
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 773
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 195
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31404
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 446
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 773
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 195
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31404
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 446
Składniki
Do garnka wlać półtorej litra wody dodać opłukane i podzielone na części ćwiartki kurczaka oraz marchew pokrojoną w dowolny sposób, zagotować i zmniejszyć ogień gotować do miękkości mięsa na ćwiartkach w trakcie gotowania na wolnym ogniu dodać suszoną włoszczyznę, liść laurowy, ziela angielskie i nadal gotować. Jak mięso jest już prawie miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości
Gdy ziemniaki w zupie są już wystarczająco miękkie dodać poszatkowaną kapustę pekińską ( najlepiej średniej kapusty połowę z całości góry zielone części bez białych ), zamieszać lekko zagotować i dodać liście pora, selera, magii oraz natki pietruszki pogotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty, można jeszcze według swego smaku doprawić do smaku
Ugotowaną pyszną zupkę podałam z kawałkami mięsa z ćwiartek, jeżeli ktoś woli zupę zabielana wystarczy dodać śmietanę trzydziestoprocentową według swego uznania. Nam zachciało się czystej rosołowej z dodatkiem tej właśnie kapusty i powiem że wyszła bardzo smaczna