Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z kapusty pekińskiej

Zupa z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 1028 Ocena: 7085

Dodano:

Odsłon: 2800

Dziś troszkę was zanudzę bo to już drugi przepis ale postanowiłam podzielić się z wami przepisem na zupę rosołową z kapusty pekińskiej

Składniki

  • 770 g ćwiartek z kurczaka 2 sztuki,
  • 260 g kapusty pekińskiej sama góra,
  • 8 średniej wielkości ziemniaków,
  • 1 średnia marchew,
  • 2 łyżki suszonej włoszczyzny (mam od mamy),
  • 1 liść laurowy,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 2,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,
  • 1 łyżka liści pora, selera, magii oraz pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z kapusty pekińskiej

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać półtorej litra wody dodać opłukane i podzielone na części ćwiartki kurczaka oraz marchew pokrojoną w dowolny sposób, zagotować i zmniejszyć ogień gotować do miękkości mięsa na ćwiartkach w trakcie gotowania na wolnym ogniu dodać suszoną włoszczyznę, liść laurowy, ziela angielskie i nadal gotować. Jak mięso jest już prawie miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości

  2. Gdy ziemniaki w zupie są już wystarczająco miękkie dodać poszatkowaną kapustę pekińską ( najlepiej średniej kapusty połowę z całości góry zielone części bez białych ), zamieszać lekko zagotować i dodać liście pora, selera, magii oraz natki pietruszki pogotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty, można jeszcze według swego smaku doprawić do smaku

  3. Ugotowaną pyszną zupkę podałam z kawałkami mięsa z ćwiartek, jeżeli ktoś woli zupę zabielana wystarczy dodać śmietanę trzydziestoprocentową według swego uznania. Nam zachciało się czystej rosołowej z dodatkiem tej właśnie kapusty i powiem że wyszła bardzo smaczna

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń