Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z kapusty włoskiej na wędzonym kurczaku

Zupa z kapusty włoskiej na wędzonym kurczaku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2285 Ocena: 50269

Dodano:

Odsłon: 1622

Pokrótce…mega pyszna ;)

Składniki

  • 2 wędzone udka z kurczaka
  • 2 młode marchewki
  • 1 seler (młody)
  • 3 ziemniaki (młode)
  • 1/4 główki kapusty włoskiej
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • cukier
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z kapusty włoskiej na wędzonym kurczaku

Przygotowanie


  1. Mięso oddzielamy od kości. Przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone jarzyny, pokrojone ziemniaki i gotujemy do momentu kiedy będą al dente. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, posiekaną kapustę, gotujemy do jej miękkości na małym ogniu. Do smaku doprawiamy cukrem, solą oraz pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń