Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 819
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8183
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13052
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 388
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 132
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2245
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 819
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8183
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13052
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 388
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 132
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2245
Składniki
Wszystko zależy jakimi karczochami dysponujemy: Najpierw trzeba nastawić zupę, trzeba do bulionu dodać pokrojone w kostkę warzywa. Jeśli mamy świeże karczochy- to umyte główki można wrzucić od razu do zupy i gotować w całości. Gdy będą miękkie- po około 25 minutach, można je wyjąć, obrać, a same serca pokrojone dodać z powrotem do zupy. Oderwane płatki można maczać później w zupie i wysysać. Świeże karczochy trudno się obiera- ale trzeba wykroić serca i tak samo ugotować w zupie. Uwaga ciemnieją- można je skropić cytryną. Ja miałam mrożone serca karczochów. Dodałam je po 15 minutach gotowania wywaru. Po w sumie pół godzinie gotowania, wyjęłam serca, do zupy dodałam chili, sól, koncentrat pomidorowy, szczyptę kuminu. Zupę pogotowałam parę minut. Wyłączyłam ogień, dodałam pokrojone serca i zupę posypałam nacią kolendry i pietruszki. Zupa ma niesamowity aromat karczochów a same są delikatne i przepyszne! Smacznego :)