Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 568
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1842
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 385
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 568
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1842
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 385
Składniki
Wszystko zależy jakimi karczochami dysponujemy: Najpierw trzeba nastawić zupę, trzeba do bulionu dodać pokrojone w kostkę warzywa. Jeśli mamy świeże karczochy- to umyte główki można wrzucić od razu do zupy i gotować w całości. Gdy będą miękkie- po około 25 minutach, można je wyjąć, obrać, a same serca pokrojone dodać z powrotem do zupy. Oderwane płatki można maczać później w zupie i wysysać. Świeże karczochy trudno się obiera- ale trzeba wykroić serca i tak samo ugotować w zupie. Uwaga ciemnieją- można je skropić cytryną. Ja miałam mrożone serca karczochów. Dodałam je po 15 minutach gotowania wywaru. Po w sumie pół godzinie gotowania, wyjęłam serca, do zupy dodałam chili, sól, koncentrat pomidorowy, szczyptę kuminu. Zupę pogotowałam parę minut. Wyłączyłam ogień, dodałam pokrojone serca i zupę posypałam nacią kolendry i pietruszki. Zupa ma niesamowity aromat karczochów a same są delikatne i przepyszne! Smacznego :)