Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po pokrojeniu okry w plasterki uzyskujemy śliczne gwiazdki, dzięki czemu zupa z jej dodatkiem wygląda niezwykle interesująco.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 803
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5693
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9517
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 251
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 803
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5693
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9517
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 251
Składniki
Na maśle podsmażamy pokrojone warzywa:marchewkę, cebulę, ziemniaki, selera. Zalewamy zimną wodą, lekko solimy, dodajemy liść, ziela angielskie i chili w płatkach. Gotujemy około 15 minut. Dodajemy pokrojoną w plasterki okrę i gotujemy warzywa, aż ziemniaki i marchewka będą miękkie. Gdy warzywa są już ugotowane dolewamy sok spod kiszonej okry do smaku, ja wlałam szklankę. Doprowadzamy do zagotowania. Dolewamy śmietankę. Doprawiamy do smaku przyprawami. Posypujemy obficie koperkiem.