Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z kiszonej brukselki

Zupa z kiszonej brukselki

Autor:

Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 1710

Dodano:

Odsłon: 287

Zupa brukselkowa w całkiem nowej odsłonie. Ta wersja zupy brukselkowej zasmakuje wszystkim wielbicielom kiszonek.

Składniki

  • 2-3 ziemniaki
  • marchewka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 250-300 g kiszonej brukselki
  • cebula
  • łyżeczka masła
  • 200 ml słodkiej śmietanki 42%
  • sól
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • pół łyżeczki płatków papryki
  • 2-3 ziela angielskie
  • liść laurowy
  • zielenina (pietruszka, koperek, szczypiorek)
  • woda od kiszonej brukselki do zakwaszenia
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z kiszonej brukselki

Przygotowanie

  1. Na maśle podsmażamy pokrojone warzywa:marchewkę, cebulę, ziemniaki, selera. Zalewamy zimną wodą, lekko solimy, dodajemy liść, ziela angielskie i chili w płatkach. Gotujemy około 15 minut. Dodajemy brukselki i gotujemy warzywa, aż ziemniaki i marchewka będą miękkie. Gdy warzywa są już ugotowane dolewamy sok spod kiszonej brukselki do smaku, ja wlałam szklankę. Doprowadzamy do zagotowania. Dolewamy śmietankę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy obficie świeżą zieleniną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń