Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa brukselkowa w całkiem nowej odsłonie. Ta wersja zupy brukselkowej zasmakuje wszystkim wielbicielom kiszonek.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2418
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4399
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 92
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 275
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 367
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2418
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4399
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 92
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 275
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 367
Składniki
Na maśle podsmażamy pokrojone warzywa:marchewkę, cebulę, ziemniaki, selera. Zalewamy zimną wodą, lekko solimy, dodajemy liść, ziela angielskie i chili w płatkach. Gotujemy około 15 minut. Dodajemy brukselki i gotujemy warzywa, aż ziemniaki i marchewka będą miękkie. Gdy warzywa są już ugotowane dolewamy sok spod kiszonej brukselki do smaku, ja wlałam szklankę. Doprowadzamy do zagotowania. Dolewamy śmietankę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy obficie świeżą zieleniną.