Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do wykonania,smaczne.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24551
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 501
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 439
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24551
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 501
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 439
Składniki
Ugotowac niepełną szklankę ryżu na pół miekko.Odcedzic na sitku.Do mięsa mielonego dodac obgotowany,wystudzony ryż,dodac do smaku sól,pieprz,oregano i białka z dwóch jajek.Dobrze wymieszac.
2 litry wody zagotowac z przyprawami,tj.z liścmi laurowymi,oregano,solą i pieprzem.Na wrzący wywar wrzucamy kulki mięsne,dosypujemy resztę ryżu i gotujemy wolno aż ryż zmięknie.
Do żółtek dajemy sok z całej cytryny,mieszamy i dodajemy po trochu wrzącego wywaru.Wlewamy do zupy i mieszamy delikatnie poruszając garnkiem.Można posypac zieloną pietruszką.