Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do wykonania,smaczne.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29243
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2215
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29243
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2215
Składniki
Ugotowac niepełną szklankę ryżu na pół miekko.Odcedzic na sitku.Do mięsa mielonego dodac obgotowany,wystudzony ryż,dodac do smaku sól,pieprz,oregano i białka z dwóch jajek.Dobrze wymieszac.
2 litry wody zagotowac z przyprawami,tj.z liścmi laurowymi,oregano,solą i pieprzem.Na wrzący wywar wrzucamy kulki mięsne,dosypujemy resztę ryżu i gotujemy wolno aż ryż zmięknie.
Do żółtek dajemy sok z całej cytryny,mieszamy i dodajemy po trochu wrzącego wywaru.Wlewamy do zupy i mieszamy delikatnie poruszając garnkiem.Można posypac zieloną pietruszką.