Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do wykonania,smaczne.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 329
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2551
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 329
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2551
Składniki
Ugotowac niepełną szklankę ryżu na pół miekko.Odcedzic na sitku.Do mięsa mielonego dodac obgotowany,wystudzony ryż,dodac do smaku sól,pieprz,oregano i białka z dwóch jajek.Dobrze wymieszac.
2 litry wody zagotowac z przyprawami,tj.z liścmi laurowymi,oregano,solą i pieprzem.Na wrzący wywar wrzucamy kulki mięsne,dosypujemy resztę ryżu i gotujemy wolno aż ryż zmięknie.
Do żółtek dajemy sok z całej cytryny,mieszamy i dodajemy po trochu wrzącego wywaru.Wlewamy do zupy i mieszamy delikatnie poruszając garnkiem.Można posypac zieloną pietruszką.