Zupy Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ugotowac niepełną szklankę ryżu na pół miekko.Odcedzic na sitku.Do mięsa mielonego dodac obgotowany,wystudzony ryż,dodac do smaku sól,pieprz,oregano i białka z dwóch jajek.Dobrze wymieszac.
2 litry wody zagotowac z przyprawami,tj.z liścmi laurowymi,oregano,solą i pieprzem.Na wrzący wywar wrzucamy kulki mięsne,dosypujemy resztę ryżu i gotujemy wolno aż ryż zmięknie.
Do żółtek dajemy sok z całej cytryny,mieszamy i dodajemy po trochu wrzącego wywaru.Wlewamy do zupy i mieszamy delikatnie poruszając garnkiem.Można posypac zieloną pietruszką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

jagienkaaa 05 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Mnieby jeszcze pasowalo troszke drobno pokrojonej marchewki...ladniej by wygladala...Ale pomysl fajny!
0 Kto głosował? | Odpowiedz