Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do wykonania,smaczne.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14598
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19663
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14598
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19663
Składniki
Ugotowac niepełną szklankę ryżu na pół miekko.Odcedzic na sitku.Do mięsa mielonego dodac obgotowany,wystudzony ryż,dodac do smaku sól,pieprz,oregano i białka z dwóch jajek.Dobrze wymieszac.
2 litry wody zagotowac z przyprawami,tj.z liścmi laurowymi,oregano,solą i pieprzem.Na wrzący wywar wrzucamy kulki mięsne,dosypujemy resztę ryżu i gotujemy wolno aż ryż zmięknie.
Do żółtek dajemy sok z całej cytryny,mieszamy i dodajemy po trochu wrzącego wywaru.Wlewamy do zupy i mieszamy delikatnie poruszając garnkiem.Można posypac zieloną pietruszką.