Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z klopsikami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14025
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15868
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14025
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15868
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6414
Składniki
Bulion wlej do dużego garnka. Zagotuj. Obierz, umyj i pokrój ziemniaki. Do gotującego się bulionu wrzuć mieszankę warzywną, ziemniaki i gotuj, aż będą miękkie. Na koniec włóż pokrojone serki i gotuj, aż się całkowicie rozpuszczą.
Mięso przełóż do miski. Wbij jajko, wsyp bułkę tartą, przypraw masę solą oraz pieprzem. Uformuj klopsiki, obtocz je w mące.
Rozpuść w wodzie kostkę rosołową i ugotuj klopsiki. Odcedź. Rozłóż je do talerzy, zalej gorącą zupą.
Przepis przysłała Iwona Zalepińska z Wudzyna
Porcje: 10. : 60 min. Cena: 1,50 zł. Kalorie: 266 kcal.Źródło: Bella Relaks