Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zupa z kolorowej papryki i ryżu podana z szaszłykiem z krewetek wygląda znakomicie i też tak smakuje.
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 9439
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1511
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 9439
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1511
Składniki
Na maśle szklimy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy papryki pokrojone w paseczki. Dodajemy curry, ziele angielskie, liść laurowy i sól ziołową. Wsypujemy ryż. Podsmażamy, aż ryż zrobi się szklisty. Zalewamy bulionem. Gotujemy, aż ryż będzie miękki. Do zupy dodajemy śmietanę. Doprowadzamy do zagotowania. Dodajemy posiekaną zieleninę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Krewetki nadziewamy na wykałaczki smarujemy olejem wymieszanym z sosem sriracha. Grillujemy, aż krewetki zmienią kolor. Zupę podajemy z szaszłykiem z krewetek. Propozycja: Zamiast krewetek zupę można podać z szaszłykiem drobiowym, też będzie dobrze smakować i ładnie wyglądać.