Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zupa z kolorowej papryki i ryżu podana z szaszłykiem z krewetek wygląda znakomicie i też tak smakuje.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 331
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 331
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Na maśle szklimy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy papryki pokrojone w paseczki. Dodajemy curry, ziele angielskie, liść laurowy i sól ziołową. Wsypujemy ryż. Podsmażamy, aż ryż zrobi się szklisty. Zalewamy bulionem. Gotujemy, aż ryż będzie miękki. Do zupy dodajemy śmietanę. Doprowadzamy do zagotowania. Dodajemy posiekaną zieleninę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Krewetki nadziewamy na wykałaczki smarujemy olejem wymieszanym z sosem sriracha. Grillujemy, aż krewetki zmienią kolor. Zupę podajemy z szaszłykiem z krewetek. Propozycja: Zamiast krewetek zupę można podać z szaszłykiem drobiowym, też będzie dobrze smakować i ładnie wyglądać.