Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zupa z kolorowej papryki i ryżu podana z szaszłykiem z krewetek wygląda znakomicie i też tak smakuje.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1711
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3080
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1157
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1929
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1711
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3080
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1157
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1929
Składniki
Na maśle szklimy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy papryki pokrojone w paseczki. Dodajemy curry, ziele angielskie, liść laurowy i sól ziołową. Wsypujemy ryż. Podsmażamy, aż ryż zrobi się szklisty. Zalewamy bulionem. Gotujemy, aż ryż będzie miękki. Do zupy dodajemy śmietanę. Doprowadzamy do zagotowania. Dodajemy posiekaną zieleninę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Krewetki nadziewamy na wykałaczki smarujemy olejem wymieszanym z sosem sriracha. Grillujemy, aż krewetki zmienią kolor. Zupę podajemy z szaszłykiem z krewetek. Propozycja: Zamiast krewetek zupę można podać z szaszłykiem drobiowym, też będzie dobrze smakować i ładnie wyglądać.