Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zupa z kolorowej papryki i ryżu podana z szaszłykiem z krewetek wygląda znakomicie i też tak smakuje.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1923
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7414
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2923
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1923
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7414
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2923
Składniki
Na maśle szklimy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy papryki pokrojone w paseczki. Dodajemy curry, ziele angielskie, liść laurowy i sól ziołową. Wsypujemy ryż. Podsmażamy, aż ryż zrobi się szklisty. Zalewamy bulionem. Gotujemy, aż ryż będzie miękki. Do zupy dodajemy śmietanę. Doprowadzamy do zagotowania. Dodajemy posiekaną zieleninę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Krewetki nadziewamy na wykałaczki smarujemy olejem wymieszanym z sosem sriracha. Grillujemy, aż krewetki zmienią kolor. Zupę podajemy z szaszłykiem z krewetek. Propozycja: Zamiast krewetek zupę można podać z szaszłykiem drobiowym, też będzie dobrze smakować i ładnie wyglądać.