Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa z młodej komosy białej. Wyrywając chwasty warto odłożyć kilka młodych łodyg na zupę.
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 62
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 243
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7480
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 62
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 243
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7480
Składniki
Młodą komosę opłukać aby oczyścić ją z piachu. Oberwać listki i szubki. Łodygi, szczególnie te dolne wyrzucić. Listki przelać gorącą wodą. Do saganka wrzucić obrane i pokrojone warzywa oprócz kalarepy. Zalać warzywnym bulionem, osolić, dodać liście laurowe, ziele angielskie, połówki ząbków czosnku i gotować ok 20-25 minut. Po tym czasie dodać kalarepę pokrojoną w kostkę i kruszone chili gotować jeszcze około 5 minut. W tym czasie wymieszać śmietanę z mąką ryżową, zahartować wodą z zupy i przelać do saganka, dodać komosę. Gotować jeszcze minutę od zawrzenia wody.