Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa z młodej komosy białej. Wyrywając chwasty warto odłożyć kilka młodych łodyg na zupę.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5463
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 971
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5104
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1394
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5463
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 971
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5104
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1394
Składniki
Młodą komosę opłukać aby oczyścić ją z piachu. Oberwać listki i szubki. Łodygi, szczególnie te dolne wyrzucić. Listki przelać gorącą wodą. Do saganka wrzucić obrane i pokrojone warzywa oprócz kalarepy. Zalać warzywnym bulionem, osolić, dodać liście laurowe, ziele angielskie, połówki ząbków czosnku i gotować ok 20-25 minut. Po tym czasie dodać kalarepę pokrojoną w kostkę i kruszone chili gotować jeszcze około 5 minut. W tym czasie wymieszać śmietanę z mąką ryżową, zahartować wodą z zupy i przelać do saganka, dodać komosę. Gotować jeszcze minutę od zawrzenia wody.