Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa z młodej komosy białej. Wyrywając chwasty warto odłożyć kilka młodych łodyg na zupę.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 118
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6903
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 276
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 211
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 505
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 118
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6903
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 276
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 211
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 505
Składniki
Młodą komosę opłukać aby oczyścić ją z piachu. Oberwać listki i szubki. Łodygi, szczególnie te dolne wyrzucić. Listki przelać gorącą wodą. Do saganka wrzucić obrane i pokrojone warzywa oprócz kalarepy. Zalać warzywnym bulionem, osolić, dodać liście laurowe, ziele angielskie, połówki ząbków czosnku i gotować ok 20-25 minut. Po tym czasie dodać kalarepę pokrojoną w kostkę i kruszone chili gotować jeszcze około 5 minut. W tym czasie wymieszać śmietanę z mąką ryżową, zahartować wodą z zupy i przelać do saganka, dodać komosę. Gotować jeszcze minutę od zawrzenia wody.