Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka inna. Koper włoski, inaczej fenkuł gości na naszym stole od niedawna. I tak został zaadoptowany na stałe.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1319
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4134
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1093
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1319
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4134
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1093
Składniki
Mięso umyłem, pokroiłem w kostkę, zalałem 1 i ½ l wody, gotowałem 15 minut, zszumowałem. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrałem, opłukałem. Warzywa korzeniowe starłem na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokroiłem kostkę. Dodałem do mięsa, dołożyłem liście laurowe oraz ziele angielskie, gotowałem 15 minut.
Koper włoski i seler naciowy oczyściłem, pokroiłem. Cebulę i czosnek obrałem, posiekałem, zeszkliłem na 2 łyżkach oliwy. Dołożyłem koper włoski i seler naciowy, smażyłem 10 minut. Dodałem do zupy, doprawiłem estragonem, sola i pieprzem, gotowałem 10 minut. Dorzuciłem makaron, gotowałem 15 minut. Natkę pietruszki opłukałem, osuszyłem, posiekałem. Zupę rozlałem na talerze, posypałem natką.