Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka inna. Koper włoski, inaczej fenkuł gości na naszym stole od niedawna. I tak został zaadoptowany na stałe.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 861
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5868
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9693
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 321
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 861
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5868
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9693
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 321
Składniki
Mięso umyłem, pokroiłem w kostkę, zalałem 1 i ½ l wody, gotowałem 15 minut, zszumowałem. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrałem, opłukałem. Warzywa korzeniowe starłem na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokroiłem kostkę. Dodałem do mięsa, dołożyłem liście laurowe oraz ziele angielskie, gotowałem 15 minut.
Koper włoski i seler naciowy oczyściłem, pokroiłem. Cebulę i czosnek obrałem, posiekałem, zeszkliłem na 2 łyżkach oliwy. Dołożyłem koper włoski i seler naciowy, smażyłem 10 minut. Dodałem do zupy, doprawiłem estragonem, sola i pieprzem, gotowałem 10 minut. Dorzuciłem makaron, gotowałem 15 minut. Natkę pietruszki opłukałem, osuszyłem, posiekałem. Zupę rozlałem na talerze, posypałem natką.