Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z kukurydzą i brukselką"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 66
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 787
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 79
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 66
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 787
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 79
Składniki
Udka umyj, zdejmij z nich skórkę, oprósz solą i pieprzem, wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Włoszczyznę obierz, marchew pokrój w kostkę, włóż do garnka z zielem angielskim i liściem laurowym, wlej 1,2 l wody, dodaj udka, brukselkę, gotuj 30 minut.
Włoszczyznę (poza marchewką) wyjmij, mięso oddziel od kości, włóż do zupy. Dodaj kukurydzę, mleko kokosowe i trawę cytrynową, gotuj jeszcze 10 minut. Zupę przypraw solą, pieprzem, gałką i kurkumą.
Czas przygotowania: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień