Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i pyszna zupa, która zastąpi nam drugie danie. Zupa z dodatkiem aromatycznej przyprawy, której smak urzeknie wszystkich bez wyjątku. Polecam wszystkich miłośnikom zup.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19364
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13092
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1744
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232206
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19364
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13092
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1744
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232206
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w kostkę i doprawiam przyprawą curry oraz solą. Smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu przekładam do garnka
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję groszek z marchewką, solę i około pięciu minut smażę. Następnie przekładam do mięsa, zalewam wodą, wsypuję zacierki i gotuję około 20 minut.
3. Na koniec wlewam śmietanę dodaję kurkumę, ewentualnie solę. Dwie minutki gotuję.
4. Zupa gotowa. 5. Smacznego