Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczesciej dodajemy rzodkiewki do salatek albo twarozków, a mozemy wykorzystac ich liscie równiez do salat, pesto, sosów i zup. Kremowa zupa rzodkiewkowa przyrzadzona z rzodkiewek i ich lisci jest prostym, szybkim i bardzo smacznym daniem.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Rzodkiewki myjemy, suszymy i kroimy liscie niezbyt drobno, a rzodkiewki w cienkie plasterki. Szalotki i czosnek obieramy, drobno siekamy i smazymy 2-3 minuty na malym ogniu.. Dodajemy liscie i rzodkiewki ( kilka kawalków zostawiamy do dekoracji ) i dusimy 1-2 minuty a nastepnie dolewamy rosól i gotujemy dalsze 3-4 minuty.
Na koniec wszystko miksujemy i dodajemy smietane, doprawiamy sola i pieprzem.