Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, aromatyczna zupa z owocami morza. Uwielbiam tajskie smaki. Kryją w sobie bogactwo aromatów. Zupę robi się bardzo szybko.
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 105
Idealna przekąska na gorące dni. Szybko, zdrowo i pysznie. Najlepsze dla dzie...
Odsłon: 289
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 713
Ciasto jogurtowe z kubeczka to najprostsze ciasto które przygotujesz bez użyc...
Odsłon: 862
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 105
Idealna przekąska na gorące dni. Szybko, zdrowo i pysznie. Najlepsze dla dzie...
Odsłon: 289
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 713
Ciasto jogurtowe z kubeczka to najprostsze ciasto które przygotujesz bez użyc...
Odsłon: 862
Składniki
Cebulę, por, czosnek drobno kroję i przesmażam na oleju, wlewam wino i redukuję. Dodaję pokrojoną marchewkę, batata, starty imbir. Wlewam około litra wody albo więcej. Gotuję na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. Na końcu dodaję mango pokrojone. Kawałek owocu zostawiam do dekoracji. Gotuję jeszcze pięć minut. Wlewam sos sojowy. Zupę miksuję blenderem, doprawiam solą, pieprzem, chili. Makaron gotuję według instrukcji opakowania. Owoce morza odmrażam. Przesmażam na oleju, doprawiam solą, pieprzem. Zupę podaję z makaronem, owocami morza, kawałkiem mango, natką pietruszki i chili.