Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, aromatyczna zupa z owocami morza. Uwielbiam tajskie smaki. Kryją w sobie bogactwo aromatów. Zupę robi się bardzo szybko.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13185
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2536
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3685
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4640
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13185
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2536
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3685
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4640
Składniki
Cebulę, por, czosnek drobno kroję i przesmażam na oleju, wlewam wino i redukuję. Dodaję pokrojoną marchewkę, batata, starty imbir. Wlewam około litra wody albo więcej. Gotuję na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. Na końcu dodaję mango pokrojone. Kawałek owocu zostawiam do dekoracji. Gotuję jeszcze pięć minut. Wlewam sos sojowy. Zupę miksuję blenderem, doprawiam solą, pieprzem, chili. Makaron gotuję według instrukcji opakowania. Owoce morza odmrażam. Przesmażam na oleju, doprawiam solą, pieprzem. Zupę podaję z makaronem, owocami morza, kawałkiem mango, natką pietruszki i chili.