Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, aromatyczna zupa z owocami morza. Uwielbiam tajskie smaki. Kryją w sobie bogactwo aromatów. Zupę robi się bardzo szybko.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 346
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2501
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4893
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 113
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1587
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 346
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2501
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4893
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 113
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1587
Składniki
Cebulę, por, czosnek drobno kroję i przesmażam na oleju, wlewam wino i redukuję. Dodaję pokrojoną marchewkę, batata, starty imbir. Wlewam około litra wody albo więcej. Gotuję na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. Na końcu dodaję mango pokrojone. Kawałek owocu zostawiam do dekoracji. Gotuję jeszcze pięć minut. Wlewam sos sojowy. Zupę miksuję blenderem, doprawiam solą, pieprzem, chili. Makaron gotuję według instrukcji opakowania. Owoce morza odmrażam. Przesmażam na oleju, doprawiam solą, pieprzem. Zupę podaję z makaronem, owocami morza, kawałkiem mango, natką pietruszki i chili.