Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna,pachnąca koprem, zupa z młodej botwinki.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 102
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 111
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 102
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 111
Składniki
Wymyta, pokrojona w kostkę botwinka.
Obrane, wymyte ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy z oczyszczonymi i wymytymi skrzydełkami w 2 litrach osolonej wody. Gdy ziemniaki będą miękkie do garnka dodajemy wcześniej wymytą i pokrojoną botwinkę razem z buraczkami, liść laurowy, ziele angielskie, włoszczyznę i domową pastę rosołową. Gotujemy do miękkości mięsa i buraczków. Zupę doprawiamy koprem drobno pokrojonym, natką pietruszki, sokiem z cytryny i solą.
Zabielamy śmietaną i jeszcze chwilę (około minuty) gotujemy.
Zupę podajemy z ugotowanym jajkiem na twardo. Smacznego :)