Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna,pachnąca koprem, zupa z młodej botwinki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1624
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3037
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1117
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1904
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1624
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3037
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1117
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1904
Składniki
Wymyta, pokrojona w kostkę botwinka.
Obrane, wymyte ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy z oczyszczonymi i wymytymi skrzydełkami w 2 litrach osolonej wody. Gdy ziemniaki będą miękkie do garnka dodajemy wcześniej wymytą i pokrojoną botwinkę razem z buraczkami, liść laurowy, ziele angielskie, włoszczyznę i domową pastę rosołową. Gotujemy do miękkości mięsa i buraczków. Zupę doprawiamy koprem drobno pokrojonym, natką pietruszki, sokiem z cytryny i solą.
Zabielamy śmietaną i jeszcze chwilę (około minuty) gotujemy.
Zupę podajemy z ugotowanym jajkiem na twardo. Smacznego :)