Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna,pachnąca koprem, zupa z młodej botwinki.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1425
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1425
Składniki
Wymyta, pokrojona w kostkę botwinka.
Obrane, wymyte ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy z oczyszczonymi i wymytymi skrzydełkami w 2 litrach osolonej wody. Gdy ziemniaki będą miękkie do garnka dodajemy wcześniej wymytą i pokrojoną botwinkę razem z buraczkami, liść laurowy, ziele angielskie, włoszczyznę i domową pastę rosołową. Gotujemy do miękkości mięsa i buraczków. Zupę doprawiamy koprem drobno pokrojonym, natką pietruszki, sokiem z cytryny i solą.
Zabielamy śmietaną i jeszcze chwilę (około minuty) gotujemy.
Zupę podajemy z ugotowanym jajkiem na twardo. Smacznego :)