Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna,pachnąca koprem, zupa z młodej botwinki.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 42
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7498
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154932
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1070
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 522
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 42
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7498
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154932
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1070
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 522
Składniki
Wymyta, pokrojona w kostkę botwinka.
Obrane, wymyte ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy z oczyszczonymi i wymytymi skrzydełkami w 2 litrach osolonej wody. Gdy ziemniaki będą miękkie do garnka dodajemy wcześniej wymytą i pokrojoną botwinkę razem z buraczkami, liść laurowy, ziele angielskie, włoszczyznę i domową pastę rosołową. Gotujemy do miękkości mięsa i buraczków. Zupę doprawiamy koprem drobno pokrojonym, natką pietruszki, sokiem z cytryny i solą.
Zabielamy śmietaną i jeszcze chwilę (około minuty) gotujemy.
Zupę podajemy z ugotowanym jajkiem na twardo. Smacznego :)