Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna,pachnąca koprem, zupa z młodej botwinki.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4504
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 61
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4504
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 61
Składniki
Wymyta, pokrojona w kostkę botwinka.
Obrane, wymyte ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy z oczyszczonymi i wymytymi skrzydełkami w 2 litrach osolonej wody. Gdy ziemniaki będą miękkie do garnka dodajemy wcześniej wymytą i pokrojoną botwinkę razem z buraczkami, liść laurowy, ziele angielskie, włoszczyznę i domową pastę rosołową. Gotujemy do miękkości mięsa i buraczków. Zupę doprawiamy koprem drobno pokrojonym, natką pietruszki, sokiem z cytryny i solą.
Zabielamy śmietaną i jeszcze chwilę (około minuty) gotujemy.
Zupę podajemy z ugotowanym jajkiem na twardo. Smacznego :)