Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z młodych warzyw"
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 83
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 83
Składniki
Mięso umyj pod bieżącą wodą. Marchewki, pietruszki, seler, kalarepkę oraz ziemniaki obierz i umyj. Ziemniaki pokrój w dużą kostkę a pozostałe warzywa w małą kostkę. Cukinię również pokrój w kostkę (nie musisz jej obierać ze skórki). Kapustę drobno posiekaj. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę.
Do dużego garnka wlej 2 litry wody, włóż mięso, listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego oraz pieprzu. Gotuj na niezbyt dużym ogniu ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Wyjmij je z garnka, a gdy przestygnie, podziel na mniejsze kawałki.
Do bulionu wrzuć ziemniaki. Gotuj 10-15 minut, aż zmiękną. Następnie dodaj pokrojoną kalarepkę, cukinię, pomidory, kapustę, marchewkę, seler oraz pietruszkę i gotuj jeszcze 5-10 minut. Na koniec do zupy dodaj posiekany koperek lub natkę, kawałki mięsa oraz cukier.
Zupę zabiel śmietaną lub jogurtem i dopraw do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem.
45 min., porcja: 200 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie