Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórkową zupę prawie każdy lubi, a jak dodamy do niej mięso, to wyjdzie nam pyszne danie jednogarnkowe.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40658
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1056
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3384
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40658
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1056
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3384
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do garnka.
2. Marchew oraz pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, przekładamy do ziemniaków. 3. Zalewamy wodą i gotujemy.
4. W międzyczasie wsypujemy Vegetę i dodajemy kostki rosołowe, sól oraz pieprz.
5. Gdy warzywa są już prawie miękkie, dodajemy starte na dużych oczkach ogórki.
6. Następnie mięso kroimy drobno i przekładamy do zupy.
7. Wlewamy przecier pomidorowy.
8. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną. 9. Hartując dodajemy do zupy, chwilę gotujemy.
10. Zupa gotowa. 11. Smacznego.