Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z moich pierwszych w tym roku ogórków małosolnych.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 662
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 451
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 662
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 451
Składniki
Marchewki ,pietruszki i seler obrałem i starłem na tarce o grubych oczkach. Cebule obrałem i posiekałem ,ziemniaki obrałem i pokroiłem na większe kawałki. Wszystko wrzuciłem do wrzącego bulionu warzywnego. Ogórki starłem na tarce o grubych oczkach ,podsmażyłem na maśle i dodałem do zupy. Gotowałem 30 min ,po czym zabieliłem śmietaną. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypałem posiekanym koperkiem.