Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z opieniek z ziemniakami"
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8639
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7203
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4925
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327849
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8639
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7203
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4925
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327849
Składniki
Włoszczyznę oczyść, pokrój, włóż do rondla. Dodaj udka, listek laurowy i ziele angielskie. Ugotuj esencjonalny wywar.
Opieńki oczyść, włóż do lekko osolonego wrzątku, ugotuj (opieńki gotuje się nieco dłużej niż inne grzyby, niedogotowane mogą zaszkodzić). Odcedź, przelej zimną wodą. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do zupy razem z opieńkami.
Gotuj do miękkości ziemniaków. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju. Dodaj do zupy, zapraw śmietaną, wymieszaj.
Mięso wyjmij z garnka, podziel na kawałeczki, wrzuć do zupy. Przypraw, posyp posiekaną natką (zamiast z ziemniakami zupę możesz podać z makaronem i dorzucić kostkę grzybową).
Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 8, cena za porcję 3 złŹródło: Chwila dla Ciebie