Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z opieniek z ziemniakami"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Składniki
Włoszczyznę oczyść, pokrój, włóż do rondla. Dodaj udka, listek laurowy i ziele angielskie. Ugotuj esencjonalny wywar.
Opieńki oczyść, włóż do lekko osolonego wrzątku, ugotuj (opieńki gotuje się nieco dłużej niż inne grzyby, niedogotowane mogą zaszkodzić). Odcedź, przelej zimną wodą. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do zupy razem z opieńkami.
Gotuj do miękkości ziemniaków. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju. Dodaj do zupy, zapraw śmietaną, wymieszaj.
Mięso wyjmij z garnka, podziel na kawałeczki, wrzuć do zupy. Przypraw, posyp posiekaną natką (zamiast z ziemniakami zupę możesz podać z makaronem i dorzucić kostkę grzybową).
Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 8, cena za porcję 3 złŹródło: Chwila dla Ciebie