Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z papryką i fasolą"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 401
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11083
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 63
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 401
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11083
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 63
Składniki
Fasolę mocz przez noc. Osącz, zalej wywarem warzywnym, gotuj 35 minut. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Wrzuć do fasoli, ugotuj.
Papryki pokrój w wąskie paski, cebulę w krążki, marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Warzywa podsmaż na oleju. Dodaj do zupy razem z mlekiem i liściem laurowym (w razie potrzeby dolej wodę). Ugotuj.
Wyjmij liść laurowy, dodaj przecier, przypraw.
<strong>Przepis przysłała Iwona Zalepińska z Wudzyna.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie