Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa o niepowtarzalnym smaku.
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2641
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 320
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 194
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3277
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2641
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 320
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 194
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3277
Składniki
Wykonanie: Czosnek obrać, wstawić do piekarnika na 20 minut nagrzanego do 180 stopni. W między czasie obrać cebulę i pokroić razem z porem, następnie wrzucić na patelnię i dusić na oliwie przez 5 minut. Przełożyć do rondelka, wrzucić obrane pokrojone ziemniaki, listek laurowy, upieczony czosnek i całość zalać bulionem. Przyprawić do smaku i gotować przez pół godziny na wolnym ogniu. Następnie wyjąć listek laurowy, żupę ostudzić i zmiksować. Pogrzać ponownie, rozlać na talerze, podawać z groszkiem ptysiowym. Zupa o niepowtarzalnym smaku.