Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa o niepowtarzalnym smaku.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 81
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4196
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8659
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 81
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4196
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8659
Składniki
Wykonanie: Czosnek obrać, wstawić do piekarnika na 20 minut nagrzanego do 180 stopni. W między czasie obrać cebulę i pokroić razem z porem, następnie wrzucić na patelnię i dusić na oliwie przez 5 minut. Przełożyć do rondelka, wrzucić obrane pokrojone ziemniaki, listek laurowy, upieczony czosnek i całość zalać bulionem. Przyprawić do smaku i gotować przez pół godziny na wolnym ogniu. Następnie wyjąć listek laurowy, żupę ostudzić i zmiksować. Pogrzać ponownie, rozlać na talerze, podawać z groszkiem ptysiowym. Zupa o niepowtarzalnym smaku.