Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa o niepowtarzalnym smaku.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12429
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1319
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39441
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12429
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1319
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39441
Składniki
Wykonanie: Czosnek obrać, wstawić do piekarnika na 20 minut nagrzanego do 180 stopni. W między czasie obrać cebulę i pokroić razem z porem, następnie wrzucić na patelnię i dusić na oliwie przez 5 minut. Przełożyć do rondelka, wrzucić obrane pokrojone ziemniaki, listek laurowy, upieczony czosnek i całość zalać bulionem. Przyprawić do smaku i gotować przez pół godziny na wolnym ogniu. Następnie wyjąć listek laurowy, żupę ostudzić i zmiksować. Pogrzać ponownie, rozlać na talerze, podawać z groszkiem ptysiowym. Zupa o niepowtarzalnym smaku.