Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa o niepowtarzalnym smaku.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19239
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19239
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Składniki
Wykonanie: Czosnek obrać, wstawić do piekarnika na 20 minut nagrzanego do 180 stopni. W między czasie obrać cebulę i pokroić razem z porem, następnie wrzucić na patelnię i dusić na oliwie przez 5 minut. Przełożyć do rondelka, wrzucić obrane pokrojone ziemniaki, listek laurowy, upieczony czosnek i całość zalać bulionem. Przyprawić do smaku i gotować przez pół godziny na wolnym ogniu. Następnie wyjąć listek laurowy, żupę ostudzić i zmiksować. Pogrzać ponownie, rozlać na talerze, podawać z groszkiem ptysiowym. Zupa o niepowtarzalnym smaku.