Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli zupa z pieczonej dyni - to tylko ostro doprawiona. Dodatek pieczonej papryki podnosi jej walory smakowe i sprawia, że zjadają ją wszyscy ze smakiem.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19184
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1641
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232067
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19184
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1641
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232067
Składniki
Dynię obrać ze skóry, pokroić na kilka mniejszych kawałków. Papryki pozbawić nasion, przeciąć na cztery części każdą. Czosnek przekroić w poprzek. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skropić olejem i piec około 35 minut w 200 stopniach. Papryki włożyć do foliowego woreczka na 15 minut i dokładnie zamknąć. Dzięki temu, bez problemu usuniemy z niej skórkę. Upieczone warzywa przełożyć do garnka, zalać bulionem warzywnym lub rosołem. Zagotować. Dodać obrany , upieczony czosnek. Zmiksować. Doprawić wg uznania solą, pieprzem kurkumą i curry oraz słodką papryką.Zupa powinna być ostra. Na talerzu - udekorować grubo zmieloną papryką i łyżką śmietanki. Można podać z grzankami, zrumienionymi ziarnami słonecznika lub dyni. Znakomicie smakuje także z czipsami z boczku.