Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli zupa z pieczonej dyni - to tylko ostro doprawiona. Dodatek pieczonej papryki podnosi jej walory smakowe i sprawia, że zjadają ją wszyscy ze smakiem.
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 3885
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 146
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 3885
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 146
Składniki
Dynię obrać ze skóry, pokroić na kilka mniejszych kawałków. Papryki pozbawić nasion, przeciąć na cztery części każdą. Czosnek przekroić w poprzek. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skropić olejem i piec około 35 minut w 200 stopniach. Papryki włożyć do foliowego woreczka na 15 minut i dokładnie zamknąć. Dzięki temu, bez problemu usuniemy z niej skórkę. Upieczone warzywa przełożyć do garnka, zalać bulionem warzywnym lub rosołem. Zagotować. Dodać obrany , upieczony czosnek. Zmiksować. Doprawić wg uznania solą, pieprzem kurkumą i curry oraz słodką papryką.Zupa powinna być ostra. Na talerzu - udekorować grubo zmieloną papryką i łyżką śmietanki. Można podać z grzankami, zrumienionymi ziarnami słonecznika lub dyni. Znakomicie smakuje także z czipsami z boczku.