Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej porze roku pomidory są wyśmienite, słodki i soczyste. Zupa z nich, to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 913
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7848
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 193
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 177
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 913
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7848
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 193
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 177
Składniki
Pomidory myjemy, układamy w naczyniu żaroodpornym, zapiekamy 40 min w temperaturze 220°C. Sok z pieczenia przelewamy do miseczki (będzie nam potrzebny). Pomidory studzimy. Bulion gotujemy razem z pokrojonymi na talarki, marchewkami (na półtwardo) i sokiem z pieczenia pomidorów, następnie dodajemy ryż (gotujemy do jego miękkości, cały czas mieszając). Ostudzone pomidory obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem, dodajemy pomidory i smażymy razem jeszcze 5 min. Studzimy, miksujemy na gładko, dodajemy do bulionu. Całość zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.