Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z płatkami migdałowymi"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 40
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 40
Składniki
Na oleju podsmaż posiekane chili i cebulę. Dodaj brukselkę i smaż razem. Wywar podgrzej, przypraw curry, zalej warzywa. Gotuj ok. 20 min. Wyjmij kilka brukselek, resztę zupy zmiksuj.
Zupę zagęść śmietaną oraz mąką. Przypraw do smaku wegetą, sokiem z cytryny, solą. Udekoruj zrumienionymi płatkami migdałowymi oraz odłożonymi brukselkami.
<strong>Paulina Borowska z Glinian</strong>
Porcje 5. 40 min. Cena 1,60 zł. Kalorie 185 kcal.Źródło: Takie jest życie