Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 52
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 86
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 113
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 94
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 52
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 86
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 113
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 94
Składniki
Z pomidorów usunąłem twarde trzpienie , jeden pomidor odłożyłem. Pozostałe sparzyłem i obrałem ze skórki. Pomidory zmiksowałem. Cebulę i czosnek smażyłem wraz z marchwią przez 2 minuty. Dodałem zmiksowane pomidory, gotowałem wszystko 3 minuty. Dodałem 1/8 l wody , ponownie zagotowałem. Dodałem tymianek, doprawiłem solą i pieprzem. Gotowałem na małym ogniu pod przykryciem, aż marchew była miękka. Jedną pomarańczę dokładnie umyłem, odkroiłem kawałek skórki, pokroiłem ją w cienkie paski. Z pomarańczy wycisnąłem sok, który dodałem do zupy. Połówkę pomarańczy obrałem, usunąłem z niej białej skórki. Ostrym nożem wyciąłem cząstki miąższu. Odłożonego pomidora pokroiłem w kostkę. Zupę rozlałem na talerze, posypałem kawałkami pomarańczy i pomidorów oraz pietruszką i skórką pomarańczową..