Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealna na jesienne i zimowe szare, ponure, zimne dni. Smaczna, aromatyczna, sycąca ...
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2091
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5533
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5551
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2091
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5533
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5551
Składniki
Pory umyć, przekroić wzdłuż i kroić cienkie półplastry. Cebule pokroić w drobną kostkę. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulę z porami i marchwią. Warzywa przełożyć do garnka z bulionem, dodać pokrojoną w długie paski szynkę i gotować na małym ogniu przez 20 minut. Dodać topiony serek i mieszać do rozpuszczenia. Zupę doprawić solą, pieprzem i małą szczyptą gałki muszkatałowej. Śmietanę zahartować kilkoma łyżkami zupy, wlać do zupy, wymieszać zagotować. Na wierzch można posypać pietruszką lub koperkiem. Proponuję podać z grzankami. Smacznego :-)