Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealna na jesienne i zimowe szare, ponure, zimne dni. Smaczna, aromatyczna, sycąca ...
Pory umyć, przekroić wzdłuż i kroić cienkie półplastry.
Cebule pokroić w drobną kostkę. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulę z porami i marchwią.
Warzywa przełożyć do garnka z bulionem, dodać pokrojoną w długie paski szynkę i gotować na małym ogniu przez 20 minut. Dodać topiony serek i mieszać do rozpuszczenia. Zupę doprawić solą, pieprzem i małą szczyptą gałki muszkatałowej. Śmietanę zahartować kilkoma łyżkami zupy, wlać do zupy, wymieszać zagotować. Na wierzch można posypać pietruszką lub koperkiem. Proponuję podać z grzankami. Smacznego :-)
To cos co jest bardzo popularne na przystawki w Norwegi,nie wiem czy jest to...
Odsłon: 13017
Dorayaki to japońskie naleśniki są bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu.
Odsłon: 30
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 24
Pamiętam doskonale kogel mogel, który był smakiem mojego dzieciństwa. Kogel m...
Odsłon: 51
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 118
Dorayaki to japońskie naleśniki są bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu.
Odsłon: 30
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 24
Pamiętam doskonale kogel mogel, który był smakiem mojego dzieciństwa. Kogel m...
Odsłon: 51
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 118
Składniki
Pory umyć, przekroić wzdłuż i kroić cienkie półplastry. Cebule pokroić w drobną kostkę. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulę z porami i marchwią. Warzywa przełożyć do garnka z bulionem, dodać pokrojoną w długie paski szynkę i gotować na małym ogniu przez 20 minut. Dodać topiony serek i mieszać do rozpuszczenia. Zupę doprawić solą, pieprzem i małą szczyptą gałki muszkatałowej. Śmietanę zahartować kilkoma łyżkami zupy, wlać do zupy, wymieszać zagotować. Na wierzch można posypać pietruszką lub koperkiem. Proponuję podać z grzankami. Smacznego :-)
Przepisy Zupy
Zupy
Kremowy chłodnik z bazylii i awokado
Zupy
Chłodnik litewski
Zupy
Żurek z jajkiem i kiełbasą
Zupy
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z sokiem z buraków.
Kremowy chłodnik z bazylii i awokado
Pyszny, kremowy chłodnik z bazylii i awokado podany z niebanalnymi dodatkami....
Odsłon: 47
Chłodnik litewski
Idealne i wartościowe danie na upalne dni.
Odsłon: 168