Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1790
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4925
Polecam.
Odsłon: 126
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7289
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1790
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4925
Polecam.
Odsłon: 126
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7289
Składniki
Pory pokroić w talarki , podsmażyć na rozgrzanym oleju z masłem.
Zalać gorącym bulionem warzywnym , wrzucić liść laurowy i ziele angielskie , dodać pieprz i sól do smaku. Gotować 30 min. Mięso wyrobić z jajkiem , bułką tartą , połową posiekanej natki , solą i pieprzem.
Uformować małe kulki . W połowie gotowania wrzucić je do zupy , zamieszać całość i gotować dalej. Ugotowaną zupę doprawić solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem posypać resztą siekanej natki pietruszki.