Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45667
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23143
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1427
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45667
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23143
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1427
Składniki
Pory pokroić w talarki , podsmażyć na rozgrzanym oleju z masłem.
Zalać gorącym bulionem warzywnym , wrzucić liść laurowy i ziele angielskie , dodać pieprz i sól do smaku. Gotować 30 min. Mięso wyrobić z jajkiem , bułką tartą , połową posiekanej natki , solą i pieprzem.
Uformować małe kulki . W połowie gotowania wrzucić je do zupy , zamieszać całość i gotować dalej. Ugotowaną zupę doprawić solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem posypać resztą siekanej natki pietruszki.