Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna zupka, w sam raz na zimę:) Przepis zdobyty ob mamy:)
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 48
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 34
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 82
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 265
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 48
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 34
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 82
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 265
Składniki
Mięso mielone doprawić tak jak na pulpety. Z gotowej masy formować malutkie pulpeciki. Wodę zagotować z 2-ma kostkami rosołowymi. Na gotującą wodę wrzucić pulpeciki i gotować ok. 15min.
Pory(w krążki) i pieczarki(w kostkę) pokroić, podsmażyć na maśle i wrzucić do garnka. Gotować do miękkości.
Serki roztopić w wywarze z zupy i z ciepłą wodą( niepełna szkl.) Wlać do zupy i jeszcze chwilkę podgotować. Doprawić do smaku + kilka kropel sosu sojowego.
Smacznego!