Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie zbieram grzyby leśne, podsmażam je i mrożę na zimę. A to moja wariacja na temat zupy grzybowej zimą.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254718
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1894
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8448
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 807
Polecam.
Odsłon: 1561
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254718
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1894
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8448
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 807
Polecam.
Odsłon: 1561
Składniki
Cebulę i czosnek podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone pieczarki i rumienimy je na złoty kolor, dodajemy potartą na grubych oczkach włoszczyznę, rozmaryn, tymianek, ziele angielskie i listek laurowy, dolewamy wody i gotujemy ok. 10 minut.
Następnie dodajemy smażone grzyby leśne i ziemniaki w kostkę, gotujemy do miękkości ziemniaka, na koniec dodajemy śmietanę z mąką, zagotowujemy, doprawiamy do smaku i wcinamy.