Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie zbieram grzyby leśne, podsmażam je i mrożę na zimę. A to moja wariacja na temat zupy grzybowej zimą.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45671
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23144
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1438
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45671
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23144
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1438
Składniki
Cebulę i czosnek podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone pieczarki i rumienimy je na złoty kolor, dodajemy potartą na grubych oczkach włoszczyznę, rozmaryn, tymianek, ziele angielskie i listek laurowy, dolewamy wody i gotujemy ok. 10 minut.
Następnie dodajemy smażone grzyby leśne i ziemniaki w kostkę, gotujemy do miękkości ziemniaka, na koniec dodajemy śmietanę z mąką, zagotowujemy, doprawiamy do smaku i wcinamy.