Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie zbieram grzyby leśne, podsmażam je i mrożę na zimę. A to moja wariacja na temat zupy grzybowej zimą.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Cebulę i czosnek podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone pieczarki i rumienimy je na złoty kolor, dodajemy potartą na grubych oczkach włoszczyznę, rozmaryn, tymianek, ziele angielskie i listek laurowy, dolewamy wody i gotujemy ok. 10 minut.
Następnie dodajemy smażone grzyby leśne i ziemniaki w kostkę, gotujemy do miękkości ziemniaka, na koniec dodajemy śmietanę z mąką, zagotowujemy, doprawiamy do smaku i wcinamy.