Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie zbieram grzyby leśne, podsmażam je i mrożę na zimę. A to moja wariacja na temat zupy grzybowej zimą.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2825
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 603
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 190
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 717
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 271
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2825
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 603
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 190
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 717
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 271
Składniki
Cebulę i czosnek podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone pieczarki i rumienimy je na złoty kolor, dodajemy potartą na grubych oczkach włoszczyznę, rozmaryn, tymianek, ziele angielskie i listek laurowy, dolewamy wody i gotujemy ok. 10 minut.
Następnie dodajemy smażone grzyby leśne i ziemniaki w kostkę, gotujemy do miękkości ziemniaka, na koniec dodajemy śmietanę z mąką, zagotowujemy, doprawiamy do smaku i wcinamy.