Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest smaczna, pożywna i aromatyczna. Często gości na naszym stole.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 802
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5679
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9510
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 246
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 802
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5679
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9510
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 246
Składniki
Zagotować w garnku około 2-2,5 litra lekko osolonej wody. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do garnka z wodą. Następnie pokroić mięso na małe kawałeczki i również wrzucić do garnka. Na gotującą się zupę wrzucić ryż. Dodać wszystkie przyprawy. Gotować do miękkości ryżu czyli około 30-40 min.
Pod koniec gotowania nabrać do miseczki chochelkę zupy i rozprowadzić w niej mąkę, a następnie jogurt. Całość wlać do zupy i poczekać aż się zagotuje. Po nałożeniu na talerze posypać natką pietruszki.