Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rzeżuchę w kuchni możemy wykorzystać w wielu daniach – sałatkach, koktajlach, a także w zupie. Jest bogata w witaminy i mikroelementy – witamina A, B, PP i K, wapń, żelazo, magnez, chrom, jod.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 110
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 247
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 110
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 247
Składniki
Cebulę i czosnek siekamy, pora kroimy na talarki. Na patelni rozgrzewamy olej i masło, podsmażamy cebulę, por i czosnek. Po chwili dodajemy większość posiekanej rzeżuchy. Dusimy 5 min. Doprawiamy.
Gotujemy bulion, dodajemy podduszoną cebulę, czosnek, por i rzeżuchę. Gotujemy 15 minut. Dolewamy jogurt. Zupę zagotowujemy. Całość blendujemy. Wykładamy na talerze i dekorujemy pozostałą rzeżuchą.