Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rzeżuchę w kuchni możemy wykorzystać w wielu daniach – sałatkach, koktajlach, a także w zupie. Jest bogata w witaminy i mikroelementy – witamina A, B, PP i K, wapń, żelazo, magnez, chrom, jod.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 120
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3791
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 229
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 198
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 120
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3791
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 229
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 198
Składniki
Cebulę i czosnek siekamy, pora kroimy na talarki. Na patelni rozgrzewamy olej i masło, podsmażamy cebulę, por i czosnek. Po chwili dodajemy większość posiekanej rzeżuchy. Dusimy 5 min. Doprawiamy.
Gotujemy bulion, dodajemy podduszoną cebulę, czosnek, por i rzeżuchę. Gotujemy 15 minut. Dolewamy jogurt. Zupę zagotowujemy. Całość blendujemy. Wykładamy na talerze i dekorujemy pozostałą rzeżuchą.