Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rzeżuchę w kuchni możemy wykorzystać w wielu daniach – sałatkach, koktajlach, a także w zupie. Jest bogata w witaminy i mikroelementy – witamina A, B, PP i K, wapń, żelazo, magnez, chrom, jod.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1360
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5877
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8851
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18561
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1360
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5877
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8851
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18561
Składniki
Cebulę i czosnek siekamy, pora kroimy na talarki. Na patelni rozgrzewamy olej i masło, podsmażamy cebulę, por i czosnek. Po chwili dodajemy większość posiekanej rzeżuchy. Dusimy 5 min. Doprawiamy.
Gotujemy bulion, dodajemy podduszoną cebulę, czosnek, por i rzeżuchę. Gotujemy 15 minut. Dolewamy jogurt. Zupę zagotowujemy. Całość blendujemy. Wykładamy na talerze i dekorujemy pozostałą rzeżuchą.