Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rzeżuchę w kuchni możemy wykorzystać w wielu daniach – sałatkach, koktajlach, a także w zupie. Jest bogata w witaminy i mikroelementy – witamina A, B, PP i K, wapń, żelazo, magnez, chrom, jod.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2039
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3232
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 33
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2039
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3232
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 33
Składniki
Cebulę i czosnek siekamy, pora kroimy na talarki. Na patelni rozgrzewamy olej i masło, podsmażamy cebulę, por i czosnek. Po chwili dodajemy większość posiekanej rzeżuchy. Dusimy 5 min. Doprawiamy.
Gotujemy bulion, dodajemy podduszoną cebulę, czosnek, por i rzeżuchę. Gotujemy 15 minut. Dolewamy jogurt. Zupę zagotowujemy. Całość blendujemy. Wykładamy na talerze i dekorujemy pozostałą rzeżuchą.