Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jeden z licznych przepisów sprzed 1930 roku. Zupa smaczna i prosta w przygotowaniu. Szczególnie polecam w sezonie świeżych ,ogrodowych warzyw.
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5222
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 66
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5222
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 66
Składniki
Jarzyny gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego ,wyjmujemy i studzimy. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy osobno ,osączamy. Sałatę płuczemy i kroimy drobno (nożem ceramicznym ,lub rwiemy ręcznie na małe kawałki). W garnku szklimy cebulę na maśle ,dodajemy sałatę i podsmażamy razem ok. 5 min. Oprószamy mąką ,smażymy jeszcze 2 min. Zalewamy wywarem z jarzyn ,gotujemy 10-15 min ,po czym zupę miksujemy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,zagotowujemy. Jarzyny kroimy w słupki ,dodajemy do zupy razem z ziemniakami i chwilę podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.