Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jeden z licznych przepisów sprzed 1930 roku. Zupa smaczna i prosta w przygotowaniu. Szczególnie polecam w sezonie świeżych ,ogrodowych warzyw.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8796
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7596
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5183
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328385
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8796
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7596
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5183
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328385
Składniki
Jarzyny gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego ,wyjmujemy i studzimy. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy osobno ,osączamy. Sałatę płuczemy i kroimy drobno (nożem ceramicznym ,lub rwiemy ręcznie na małe kawałki). W garnku szklimy cebulę na maśle ,dodajemy sałatę i podsmażamy razem ok. 5 min. Oprószamy mąką ,smażymy jeszcze 2 min. Zalewamy wywarem z jarzyn ,gotujemy 10-15 min ,po czym zupę miksujemy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,zagotowujemy. Jarzyny kroimy w słupki ,dodajemy do zupy razem z ziemniakami i chwilę podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.